søndag 28. desember 2008

På fuglejakt i Stavanger

Etter en travel julehøytid, der vi har hatt masse finfin tid sammen med familie i Sandnes, Stavanger og på Tau, var det tid for noen rolige dager for oss selv. Sunniva har vært syk hele julen, og det har nok vært slitsomt å farte rundt fra hus til hus og fra seng til seng med masse folk rundt seg hele tiden (selv om det først og fremst er veldig kjekt!) Så da kan det sikkert være på sin plass å koble av med mamma og pappa hele helgen, der det mest eksotiske vi har gjort var en luftetur i Stavanger sentrum. Til jul fikk Sunniva blant mange andre kjekke ting en dokke (fra mamma og pappa) og en dokkevogn (fra mormor og Leif), som har vært en stor hit. Og det sier seg selv at "lillebror" skulle være med på tur i storbyen...

Pappa svevet på en sky gjennom byens gågater. Han ofret muligheten til å se Newcastle-Liverpool på TV for å nyte finværet med kone og barn, men fikk oppdateringer fra Roar på mobilen. Målene rant inn, og Pool vant til slutt 5-1, og befester stillingen på toppen av tabellen...
Sunniva var selvsagt også i strålende humør når hun fikk høre om denne Pool-maktdemonstrasjonen. Her koser hun seg med fuglene ved Breiavatnet (legg merke til den nye fine jakken hun har fått til jul av tante Silje og onkel Robbie)...

Utflukten ble avrundet med kaffe og bolle på kafè. I morgen venter et par vanlige hverdager igjen for Sunniva i barnehagen, mens mamma og pappa skal fortsette å forberede Hovemarka-leiligheten for salg, med maling av lister og annet småplukk.

lørdag 27. desember 2008

Liverpool feirer julen på toppen av tabellen!

Det er bare velstand for tiden for oss som er røde:) 1990 var året da Liverpool sist vant den engelske serien. I mellomtiden har The Dark Side, Manchester United, vunnet tittelen så mange ganger at de nå har lagt seg helt opp i ryggen på våre helter fra Anfield, når det gjelder antall serietrofèer (Pool har 18, Avskummet har 17). Men i år ser det bra ut! Vi leder serien ved juletider, og formen er stigende! Vi har ikke vært på vårt beste nivå mesteparten av høsten, vår juvèl Torres har vært skadet store deler av sesongen, og vi har gitt bort absurd mange poeng på hjemmebane mot middelhavsfarere. Men likevel: Vi troner på toppen!! Et av problemene gjennom sesongen er at Pools nye storkjøp på spiss-plassen, Robbie Keane, har floppet, og nesten ikke puttet mål. Men det er i ferd med å endre seg: Mot Bolton 2.juledag satte han 2, i Pools komfortable 3-0 seier. Det går veien nå folkens! De skjelver i buksene på Trafford! :)

tirsdag 23. desember 2008

En velsignet julehøytid til dere alle!

Kjære alle sammen! Da er den store høytiden kommet, der freden senker seg og vi samles om hverandre og om krybbe-mysteriet. Måtte julen bli fylt av alt som er godt for oss alle!
Juleprogrammet vårt ser sådan ut:

Lille juleaften skal vi treffe hjemkomne Silje og hennes Robbie, til fenalår hos Njå.

Juleaften dag er vi hos mamma/mormor, der Jeanette skal åpne sine gaver, og Sunniva noen av sine. Så må Jeanette på aftenvakt på Varatun (kjiiipt!!), og Sunniva og Gunther reiser inn til Tau, til julefeiring med farmor og farfar, Indy, Sean, Linda og Robyn.

Første juledag starter vi med høytidsgudstjeneste i Gand kirke (i mega-format, med 60 sangere og nesten 30 musikere!), deretter kalkun hos Njå!

Andre juledag blir det ribbe på Tau.

Som dere forstår, mye å glede seg til, og etterpå blir det striskjorte, havrelefse, sekk, aske, vannvogn og ikke minst masse hardcore trening for å komme i vater igjen.

Ha en velsignet jul, og kos dere masse!

lørdag 20. desember 2008

Velkommen til oppfølgeren til vår legendariske Australia-blogg!!


Velkommen skal dere være, kjære familie og venner, til en flunkende ny blogg fra familien Mjølhus Theiss! Det er nå temmelig nøyaktig ett år siden vi kom hjem fra Australia, der vi avsluttet SunnivaPerth-bloggen som fortalte om livet og hverdagen vår i Perth, og de mange reisene vi fikk oppleve i kenguru-landet (for de som vil mimre om svunne tider, ta en tur innom sunnivaperth.blogspot.com, eller kikk på denne lille snutten fra nest siste dag i Australia...)



Vi anså det ikke som naturlig å følge opp blogg-skrivingen etter hjemkomsten, for da kunne jo folk følge med oss på nært hold. Men nå står vi foran en såpass spennende tid i vår familie, at vi tenker at det igjen kan være en idè å dokumentere det hele. 2009 har følgende å by på:
- lillebror har termin 23.februar
- vi skal prøve å selge leiligheten vår i Hovemarka 22B og finne oss en ny og større kåk
- Sunniva skal ut i permisjon fra barnehagen fra 02. mars og frem til august
- Jeanette skal prøve å finne en ny jobb ettersom vikariatet på Varatun avsluttes i april
- Gunther er i gang med å søke på nye prestestillinger, og håper noe åpner seg i 2009
- i tillegg skal det skje dugelig med gromme ting på fotball-, film- Pondus- og musikk-fronten:)

Dette er det vi vet om nå. I tillegg kan det jo komme til å skje masse annet spennende med oss og rundt oss. Og oppdateringene finner man her. Følg med!!