lørdag 19. september 2009

BLANT SAUER OG GEITER VED GJESDAL SPINNERI

Forige søndag kom endelig noen av de deilige solfylte sensommer dagene (som i år heller må settes på kontoen for tidlig høst), og vi benyttet dagen etter gudstjenesten til å kjøre til Gjesdal spinneri. Gunther kan vel knapt tenke seg noen kjedeligere butikk enn dette, men de har god komlemiddag, is, og et fint område på baksiden der vi kommer oss ut i finfin natur med barnevogn. Og ikke minst, sauene her må vel være de tammeste Sunniva noen gang har støtt på...Aksel slappet for det meste av i vogna si......mens Sunniva var høyt og lavt som vanlig...Oskar måtte passes nøye på i dette sauerike området...Høsten er Jeanettes yndlings-årstid...Sunniva er sliten etter turen, og får haik av lillebror......og på veien tilbake kommer geitene for å hilse på, tamme som i en dyrepark...Til og med tamme nok til å gå og hilse på bikkja!En finfin søndag dette, som dere forstår.

Men vi må over til noe helt annet: 9.oktober reiser Gunther på en drøyt to ukers tur til Sør-Amerika, sammen med misjonskonsulent-kolleger fra andre bispedømmer. I en forhåndsomtale-blogg like før reisen kommer vi rikelig tilbake til det, det vi skal fokusere på her, er at et helt nytt land skal besøkes. Vi reiser til Brasil og Ecuador, sistnevnte har jeg vært i før, men Brasil blir et nytt bekjentskap, og dermed et nytt "landpoeng". Hvor mange land har du vært i? Det er alltid artig å telle over, og konkurrere med dem du har rundt deg. Reglene er enkle: du får et poeng for hvert land du har vært i. Betingelsene er at det er et selvstendig land (Skottland gir f.eks. ikke nytt landpoeng hvis du allerede har vært i England), og det holder ikke at du har vært på flyplassen, du må ha vært utenfor flyplassområdet. Så nå er det bare å telle. Her kommer min liste, med en kort kommentar til hvert land:

1. Tyskland (eller Vest-Tyskland, der jeg er født og bodde 5 år)

2. Nederland (første besøk var en båtferie da jeg var ganske nyfødt)

3. Danmark (de første besøkene der var på gjennomreiser til Norge)

4. Norge (ble besøkt mange ganger før vi flyttet hit da jeg var 5 år)

5. Belgia (på ferie med familien høsten 1985)

6. Luxenbourg (overnevnte ferie i 1985)

7. Sverige (første gang på tur til Liseberg, Gøteborg sommeren 1994)

8. England (første gang på gjennomreise til Taiwan våren 1995)

9. Taiwan (som egentlig er Kina, på misjonspraksis i teologistudiet i 1995)

10. Italia (første gang på studietur med Misjonshøgskolen til Roma i 1996)

11. Vatikanstaten (er en selvstendig stat, besøkt på Roma-turer 1996 og 2001)

12. Israel (første gang vinteren 1998 på studietur med Misjonshøgskolen)

13. Egypt (turer til Sinai-fjellene på Israelsturene i 1998 og 2000)

14. Irland (første besøk der på ferie med en kompis sommeren 1998)

15. Ungarn (ferietur til Budapest sommeren 1999)

16. USA (første av hittil 3 turer til Chicago, høsten 2000)

17. Spania (Gran Canaria var første møte med staten Spania, høsten 2001)

18. Thailand (studietur med Stavanger bispedømme, vinteren 2003)

19. Ecuador (besøk til venninne som var volontør i Guayaquil, vinteren 2005)

20. Andorra (bilferie med 3 venner i Sør-Europa, sommeren 2005)

21. Frankrike (samme bilferie med 3 venner i Sør-Europa, sommeren 2005)

22. Sveits (nok en gang bilferien med 3 venner i Sør-Europa, sommeren 2005)

23. Monaco (denne 2005-bilferien bidrog dugelig til landpoeng-børsen min)

24. Australia (første tur dit april 2006 for å besøke Jeanette, som flyttet ned dit et halvt år før jeg flyttet etter).

Brasil kommer altså til å bli nummer 25 i rekken for meg. Hvor mange kom du frem til? Slår du meg? :)

Det blir som sagt mer stoff om Sør-Amerika før og etter reisen, og før den tid blir det nok noen flere bilder fra Fredrik Stangs.

søndag 13. september 2009

NYTT SPEILREFLEKS-KAMERA I HEIMEN !

Det er ikke så mye nytt å fortelle her fra Fredrik Stangs for tiden. Hverdagen preges av at Gunther har begynt i den nye jobben som Misjonskonsulent ved Stavanger Bispedømmekontor, der jeg koser meg veldig men er litt overveldet av alt det nye jeg skal sette meg inn i. Jeanette har noen måneder igjen av permisjonen (begynner på Varatun i november) og er hjemmeværende med Aksel (på fulltid) og Sunniva (på deltid, hun er 50% i barnehagen). Men Jeanette har fått en ny hobby å kose seg med: svigerfar på Tau har lånt oss speilrefleks-kameraet sitt med tilbehør, en Canon 300 D, visstnok heftige saker, og uansett MYE bedre enn det lille digitalkameraet vi har fra før. Denne bloggposten er en utstilling av Jeanettes første arbeider...Det kommer flere finfine bilder fra det nye kameraet etterhvert. Men vi skal også snart begynne å lade opp til Gunthers tur til Sør-Amerika i oktober. Jeg skal blant annet til Brasil, som blir et nytt land for meg. Dermed får jeg et nytt LANDPOENG! Hva det innebærer blir forklart i en nært forestående bloggpost. Mens du venter på den, kan du tenke igjennom hvor mange land du har vært i. Sunniva har foreløpig vært i 3...